Sportsskade / sportsbehandling

Sport er generelt sundt og godt for kroppen, men det kan i nogle situationer føre til sportsskader. Jeg står klar til at hjælpe med at vurdere og behandle alle former for sports- og idrætsskader.

Sportsskade / sportsbehandling på Frederiksberg

Sportsterapi er en kombination af forskellige behandlingsformer målrettet mod at blive skadesfri hurtigst muligt. Men skaden skal ikke bare behandles – årsagen til skaden skal findes og behandles, så den ikke opstår igen.

Sportsterapi er ikke kun for elitesportsfolk, men er en god løsning for alle aktive mennesker med sportsrelaterede skader. Sportsterapi bruges i alle former for sport, idræt og træning – fra dans til triatlon/styrketræning – hvor skader og overbelastning kan opstå.

Hvad er årsagerne til sportsskader?

Sportsskader kan opstå af forskellige årsager og kan påvirke både professionelle atleter og motionister. Årsagerne er som oftest følgende:

Dette er en af de primære årsager til sportsskader. Overbelastning opstår, når kroppen udsættes for gentagne belastninger uden tilstrækkelig hvile og restitution. Dette kan ske, når man træner for hårdt, for længe eller uden tilstrækkelig variation i træningen. Overbelastning kan føre til muskel- og senebetændelse, som kan resultere i smerte og nedsat funktion.

Dette kan opstå som følge af pludselige og uventede bevægelser eller kraftige stød mod kroppen. Eksempler på akutte traumer inkluderer forstuvninger, forstrækninger, brud og forvridninger. Disse skader kan opstå under konkurrencer eller træningssessioner, hvor der er høj intensitet og risiko for kollisioner eller fald.

Hvis en person ikke har den korrekte teknik til at udføre en bestemt sport, kan det øge risikoen for skader. Dårlig teknik kan belaste kroppen på uhensigtsmæssige måder og skabe ubalance eller overbelastning i visse muskelgrupper eller led. Det er vigtigt at lære og øve korrekt teknik for at minimere risikoen for skader.

Brug af uegnet eller forkert tilpasset udstyr kan også bidrage til sportsskader. Dette kan omfatte forkerte sko, der ikke giver tilstrækkelig støtte eller polstring, eller udstyr, der ikke er i god stand. Det er vigtigt at bruge det rigtige udstyr til den specifikke sportsgren og sørge for, at det er i god stand for at minimere risikoen for skader.
Book en tid i dag

Jeg udfører mange former for behandlinger, som du kan læse mere om her på hjemmesiden. Ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål.

Bestil tid i dag hos CPH Muskelterapi ved at klikke på nedenstående link.