Bindevævsmassage

Bindevævsmassage med cupping danner undertryk i huden og det underlæggende væv, så der bliver skabt en øget blodcirkulation og dermed giver musklerne mere frirum til at bevæge sig behageligt.

Bindevævsmassage med cupping på Frederiksberg

Bindevævsmassage med cupping er en massage-form, hvor der anvendes cupper af glas eller plastik. Huden påføres en massageolie, der gør det muligt at bevæge cupperne hen over kroppen i en glidende bevægelse. Når cupperne sættes på huden, dannes der et undertryk i huden og det underlæggende væv. Ved hjælp af undertrykket opløses infiltrationer/ophobninger, og der skabes en øget blodcirkulation (blodgennemstrømning), som både skaber en øget tilførsel af ilt og næringsstoffer til området og øger afledningen af affaldsstoffer og væske fra området – og det er godt, da ophobede affaldsstoffer kan give os både smerter, gøre os mindre mobile, stjæle vores energi og generelt få os til at føle os utilpas.

Vi er alle forskellige, og det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer på behandling. Derfor er det også svært at sige, om behandlingen vil kunne afhjælpe netop dit problem, men bindevævsmassage med cupping er en effektiv massage-form, og cupping viser deres værd igen og igen. Det er altid et forsøg værd.

Kroniske smerter, manglende energi, reduceret mobilitet mv. kan alt sammen være enormt belastende i dagligdagen og forringe vores livskvalitet – så hvorfor ikke give det et skud?

Som udgangspunkt er bindevævsmassage med cupping en smertefri behandling, men når der er bundet affaldsstoffer og væske til vævet, kan vævet være temmelig ømt – og så kan behandlingen gøre ondt (ligesom al anden massage også kan være smertefuld). Når massagen er forbundet med smerte, er det dog en smerte, der som regel aftager hurtigt i behandlingen, og det er også en smerte, der føles godt i den forstand, at det kan mærkes, at behandlingen gør godt ondt. Massagen kan virke helt befriende og give en lettelsesfølelse.

For personer, der ikke kan udholde ”almindelig” massage, fordi det er for smertefuldt, når der trykkes ned i det ømme væv, kan dette være et direkte behageligt alternativ – det hører jeg tit, da der ved denne behandlingsform ikke trykkes ned i det ømme væv. Man kan på en måde sige, at der tages omvendt fat, da der er tale om et undertryk.

Bindevævet er det væv, der giver kroppen form og fasthed. Samtidig fungerer bindevævet også som depot for de affaldsstoffer og væsker, som kroppen af forskellige årsager ikke formår at skille sig af med på optimal vis.

En stor del af kroppens væv udgøres af bindevæv. Vores muskler består af store dele bindevæv, og det samme gælder vores ledbånd, hud, blodkar, organer mv. Det betyder, at der sagtens kan være tale om et bindevævsproblem, når vi taler om ømme muskler, og det samme gælder gener fra vores led, som blot er to områder, mange bøvler med.

Når affaldsstoffer og væske ophobes i vores bindevæv, kan bindevævet miste sin elasticitet og blive mere stift i det. Det kan begynde at bule ud, og det kan blive rigtig smertefuldt. 

Forestil dig en person i en våddragt – rummet mellem våddragten og personen inden i våddragten er bindevævet. Bindevævet fyldes langsomt op med affaldsstoffer og væske. Det begynder at spænde rundt omkring, det bliver sværere for personen at bevæge sig ordentlig, det begynder at smerte, da nervetråde bliver klemte, og det begynder at bule ud her og der, fordi vævet er ”fyldt op”. Måske kan du se det for dig – måske kan du næsten mærke det på din egen krop – faktum er i hvert fald, at ophobede affaldsstoffer og væske kan medføre en lang række ”helt almindelig” skavanker såsom:

 • Spændinger (f.eks. i nakke og skuldre) 
 • Smerter (f.eks. i lænd, nakke og skuldre, hovedpine og også smerter ved berøring eller stød) 
 • Ledproblemer (f.eks. smerter i knæet eller problemer med at løfte armen ordentlig op over hovedet) 
 • Stivhed (f.eks. i lænd eller nakke) 
 • Nedsat mobilitet (f.eks. i lænden eller en skulder/arm) 
 • Uro, rastløshed, træthed og smerter i benene 
 • Kramper (f.eks. i arme og ben)  
 • Appelsinhud/cellulite (bulet hud – huden har mistet sin glatte struktur)

Ophobning af affaldsstoffer

Ophobning af affaldsstoffer kan også stjæle vores energi, så vi er trætte og uoplagte, det kan give os en dårlig søvn om natten og give os en generel følelse af utilpashed. Jeg har oplevet mange få både mere energi, en meget bedre søvn og en generel bedre tilpashed/velværsfølelse som en sidegevinst til behandling af et andet problem.

Noget så almindeligt som en myose (muskelinfiltration) – de små smertefulde, kugleagtige spændinger vi kan mærke i f.eks. nakken/skuldrene af og til – er også en form for ophobninger. Forestil dig, at du sidder foran computeren en hel dag, hvor du sidder og spænder og trækker skuldrene godt op under ørerne. I denne position lukker de spændte muskler af for blodgennemstrømningen (ikke 100%, men i en vis grad), hvilket gør det svært for affaldsstoffer fra muskelarbejdet at komme videre i systemet. I stedet indkapsles disse affaldsstoffer og bliver til små hårde infiltrationer, der sidder og spænder og giver smerter, så du måske føler dig helt stivnakket, når du går fra arbejde.

Bindevævsmassage med cupping kan afhjælpe både akutte og mere kroniske problemer. Mine erfaringer med cupping er mange, og alligevel overraskes jeg igen og igen, når mine klienter rejser sig fra briksen, eller når jeg får tilbagemeldinger efterfølgende.

 • Personer med kronisk hovedpine slipper af med deres hovedpine på bare få behandlinger – hovedpine, der i det daglige dræner den ramte for energi, eller giver søvnløse nætter og også voldsommere hovedpiner som ved migræne.
 • Give mobiliteten tilbage i f.eks. lænd og nakke – næsten kroniske smerter – ved et samarbejde imellem klienten og jeg. Jeg mobiliserer ledet med cupping, hvor cupperne sidder på, imens jeg bevæger ledet eller området forsigtigt. Dette har givet mange gode succesoplevelser, hvor klienten har været smertefri inden for kort tid.
 • Klienter med ledproblemer får mobiliteten igen – det kan f.eks. være klienter, der inden behandlingen ikke kan løfte armen op over hovedet, fordi det ”låser” (evt. frossenskulder) omkring skulderen, der efter behandlingen står og svinger armen rundt.
 • Afhjælpe gamle infiltrationer, der har generet og givet smerter i årevis – infiltrationer, der ved berøring kan føles som en bule, en kugle eller et forhærdet område. Det kan f.eks. være en “bule”, der aldrig er forsvundet igen efter en skade eller et slag.
 • Klienter, der ”bøvler” med benene, har en helt flyvende fornemmelse i benene efter behandlingen – at uroen i benene forsvinder – den slags uro, der kan gøre det uudholdeligt at sidde på sofaen om aftenen eller gøre det svært at falde i søvn. At tungheden, ødemer (væskeophobninger) og smerter forsvinder. Og at benene ikke bliver så hurtigt trætte – det bliver muligt at gå længere.
 • Afhjælpe smerter i knæ, der har været overbelastede (evt. springerknæ). Har fået et stræk/slag, så senerne over Patella (knæet) har fået et stræk/knæk. Det skal have hjælp til at slappe af, så klienten kan begynde at bruge sit knæ ordentligt igen og har fået mere mobilitet ind i knæet igen. Der har jeg igen et samarbejde med klienten, når jeg går ind og bevæger knæet passivt, hvor cupperne sidder på.
 • Afhjælpe skinnebensbetændelse, hvor klienten har haft så mange smerter, da de små betændte kugler, der har siddet og gjort ondt, begynder at løsende sig. Så klienten kan begynde at få et liv uden smerter i skinnebenene.
 • Afhjælpe tendens til krampe i benene og evt. i svangsenen, så man efter nogle få behandlinger sover bedre, fordi der er kommet gang i blodomløbet igen. Sener, der er blevet mere mobile, så de ikke kramper evt. om natten, og nervebanerne er blevet vækket lidt til live igen. 
 • Tendensen til smerter ved let berøring eller lette stød forsvinder – det kan f.eks. være i arme eller ben (dér, hvor vi har de store depoter).
 • Afhjælpe symptomer forbundet med bindevævssygdomme – f.eks. muskelgigt: At have fået mere bevægelighed ind i det berørte område igen. Jeg kan IKKE få gigt til at forsvinde, men jeg kan afhjælpe området med at få mere bevægelighed ind i det ramte område.
 • Appelsinhud/cellulite (bulet hud – huden har mistet sin glatte struktur).

Kort info om cupping

Behandlingen kan give blå mærker. Det er meget forskelligt fra person til person og afhænger af hvor belastet, vævet er. De blå mærker er dog helt uskadelige og forsvinder som regel i løbet af få dage. Bindevævsmassage med cupping virker stærkt udrensende/afgiftende, og derfor er det meget vigtigt at drikke rigeligt vand efter behandlingen ca. en halv til en hel liter vand. Behandlingen er ikke for dig, der får blodfortyndende medicin, der har cancer eller er gravid, ammende, da behandlingen er stærkt udrensende og kommer igennem mælkekirtlerne hos den ammende kvinde.

Læs mere om cupping her.

Book en tid i dag

Jeg udfører mange former for behandlinger, som du kan læse mere om her på hjemmesiden. Ellers er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål.

Bestil tid i dag hos CPH Muskelterapi ved at klikke på nedenstående link.